Zuurkoolsoep pittig

Zuurkoolsoep pittig

Smulweb imageSmulweb

Voor de liefhebbers van een spicy touch in de zuurkoolsoep is daar dit pittige recept. De hamschijf, aardappels, mosterd, ui en lente ui, bladselderij, en rookworst worden aangevuld met gekneusde peperkorrels. De kookroom geeft nog een lekkere romige touch. Heerlijk voor bij de warme maaltijd!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Hamschijf

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkoolsoep pittig op tafel.

  1. Kook de hamschijf met bouquet garni in 2 liter water in circa 1 1/2 à 2 uur gaar.
  2. Schep de hamschijf uit de bouillon, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes.
  3. Zeef vervolgens de bouillon en maak deze op smaak met zout.
  4. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kneus de peperkorrels, met de platte kant van een vleesmes.
  5. Haal een paar keer een mes door de zuurkool en breng het aan de kook met de bouillon, mosterd en de gekneusde peperkorrels. Voeg na 10 minuten de blokjes aardappel toe.
  6. Bak intussen de plakjes rookworst krokant en voeg daarna de ui en de lente ui toe. Bak deze even mee en doe ze bij de soep.
  7. Voeg nu het vlees, de bladselderij en de kookroom toe en breng het aan de kook.
  8. Laat de soep even doorkoken en breng het geheel eventueel op smaak met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep