- 100 g Kandijsuiker
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Suikerbrood op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat vervolgens afkoelen.
- Zeef het bloem met het zout boven een kom.
- Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in.
- Doe de afgekoelde gesmolten boter, het gembernat en de eieren erbij en kneed alles tot een mooi soepel deeg.
- Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen.
- Kneed er dan de kaneel en kandijsuiker door.
- Vet een broodblik dik in met boter en bestrooi met suiker.
- Doe het deeg erin en laat het 15 minuten narijzen.
- Bestrooi dan de bovenkant van het deeg met suiker en bak het suikerbrood in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en bruin.