Perentaart met speculaas

Perentaart met speculaas

Smulweb imageSmulweb

Peren en speculaas zijn een perfecte combinatie en dat bewijst deze perentaart maar weer eens. Een zalige traktatie om bij de koffie of thee te serveren. Volg het makkelijke recept met kaneel en geniet van de heerlijke smaken van de taart. Ook geschikt voor feestelijke gelegenheden.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Perentaart met speculaas op tafel.

  1. Kneed van de bloem, boter, suiker, ei, kaneel of koekkruiden en zout een bal deeg.
  2. Bekleed een springvorm van 24 cm met 2/3 van het deeg. Strijk de jam over de bodem. Verdeel de speculaaskruimels over de jam. Rangschik vervolgens de peren over de bodem. Rol het laatste deel deeg uit tot een lap van 24 cm doorsnee. Leg deze bovenop de peren en druk de randen aan.
  3. Voor een mooie glanzende bovenkant kun je de taart bestrijken met wat geklutst ei.
  4. Bak de taart in ruim een uur gaar op 180 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Koekjes Speculaas