Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rode-kool-salade op tafel.
- Snij de rode kool heel fijn en was deze goed. Snij het bosuitje in ringetjes en was deze ook.
- Plet de jeneverbessen. Doe de gesneden en gewassen rode kool in een schaal.
- Verwarm de olijfolie in de koekenpan en giet dit over de rode kool, roer dit goed door elkaar. Verwarm vervolgens de rode wijn azijn in de koekenpan en klop de appelstroop er met een garde doorheen. Roer de kaneel en de geplette jeneverbessen erdoor en laat dit zachtjes sudderen voor een paar minuten.
- Giet dit mengsel over de rode kool en roer dit ook goed door elkaar. Roer de peper, zout, gembersiroop en het gesneden bosuitje er ook doorheen.
- Laat dit zeker een half uur staan zodat de marinade in de kool kan trekken. Hoe langer de marinade in de kool trekt, hoe lekkerder de smaak.