Noten-appelflap

Noten-appelflap

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke noten-appelflapjes met rozijnen en kaneel! Perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee. Makkelijk om te maken en zo klaar in de oven.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Noten-appelflap op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Laat de rozijnen wellen in lauw water en laat ze vervolgens uitlekken. Hak de noten in stukjes. Klopt het ei los. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Meng de appel, noten, rozijnen en suiker door elkaar. Voeg kaneel naar smaak toe en schep een flinke lepel van het mengsel op ieder plakje bladerdeeg.
  5. Vouw het bladerdeeg dicht in een driehoek en druk de naden goed dicht met een vork.
  6. Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker.
  7. Bak de flappen in de oven voor ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg