Gemarineerde kip uit andalusie

Gemarineerde kip uit andalusie

Smulweb imageSmulweb

Gewoonweg genieten met deze verrukkelijke gemarineerde kip uit Andalusie. Pepertje, sinaasappelsap, honing en overheerlijke kruiden zorgen voor een smaakexplosie. Makkelijk te bereiden en ideaal voor op de barbecue of in de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Jumbo Tijm
  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde kip uit andalusie op tafel.

  1. Was de peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snij de halve peper heel fijn. Snij de knoflook in dunne reepjes.
  2. Meng de olie, sinaasappelsap, honing, tijm, oregano, Spaanse peper, wat zwarte peper en wat grof gemalen zeezout door elkaar. Marineer de kip 4 uur (een nacht is natuurlijk nog lekkerder). Draai de kip af en toe.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipstukjes met marinade in de ovenschaal. Leg de olijven bij de kip. Leg op elk stukje kip een klontje boter.
  4. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de kip in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Zijn het grote stukken neem er dan 10 minuten bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq