- 0.4 el Jumbo Tijm
- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde kip uit andalusie op tafel.
- Was de peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snij de halve peper heel fijn. Snij de knoflook in dunne reepjes.
- Meng de olie, sinaasappelsap, honing, tijm, oregano, Spaanse peper, wat zwarte peper en wat grof gemalen zeezout door elkaar. Marineer de kip 4 uur (een nacht is natuurlijk nog lekkerder). Draai de kip af en toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipstukjes met marinade in de ovenschaal. Leg de olijven bij de kip. Leg op elk stukje kip een klontje boter.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de kip in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Zijn het grote stukken neem er dan 10 minuten bij.