Spinaziequiche

Spinaziequiche

Smulweb imageSmulweb

Deze spinaziequiche is een heerlijke en eenvoudige manier om groenten in je gerechten op te nemen. Belegd met ham en brie en met een knapperige korst van bladerdeeg is deze quiche perfect voor elke gelegenheid. Serveer warm uit de oven en geniet van de smaakvolle combinatie van hartige smaken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinaziequiche op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet. Druk, als het ontdooid is, met een lepel al het vocht eruit.
  2. Vet de springvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Bak de ham in een beetje olijfolie heel even knapperig. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken.
  3. Bak de ui in het braadvet glazig. Voeg de spinazie, roomkaas, knoflook en zout en peper toe. Warm het geheel even door.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Schep de helft van het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Leg de plakken ham erop. Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop. Strooi er geraspte kaas over.
  6. Zet de springvorm ongeveer 25 minuten in de oven.
eet smakelijk