Nonnevotte 2

Nonnevotte 2

Smulweb imageSmulweb

Deze Limburgse specialiteit is het hele jaar door lekker. Het deeg met melk, suiker en gist wordt gecombineerd en gekneed tot zijn magische kenmerkende knoopvorm. Door de strikken in slaolie te koken en vervolgens te bakken, ontstaat die waanzinnige smaak die je doet terugverlangen naar Limburg.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Nonnevotte 2 op tafel.

  1. Doe de bloem in een diepe kom.
  2. Verwarm de melk, niet te heet. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  3. Maak een kuiltje in de bloem. Voeg de eieren, gesmolten boter, gist, melk, suiker en zout toe in het kuiltje en meng alles goed door.
  4. Laat het deeg 15 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tochtvrije plek.
  5. Rol het deeg in smalle, ronde delen en snijd ze in stukken om tot strikken te vormen. Laat deze strikken nog 15 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tochtvrije plek.
  6. Verhit slaolie in een diepe pan. Doe de strikken in porties in de olie. Kook ze goed door en haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn.
  7. Laat de gestoomde strikken afkoelen op keukenpapier en verwarm ze desgewenst kort in een hete oven om ze krokant te maken.
eet smakelijk