Tapas van zalm in mojosaus

Tapas van zalm in mojosaus

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een Spaans tapasgerecht met deze heerlijke tapas van zalm in mojosaus. Geserveerd met zelfgemaakte mojosaus van knoflook, paprikapoeder en komijn. Gegarneerd met verse peterselie. Perfect als hapje tijdens een gezellige avond!

25 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tapas van zalm in mojosaus op tafel.

  1. Doe knoflook, paprikapoeder en komijn in een keukenmachine voorzien van het metalen snijblad en meng ze 1 minuut op pulserende stand. Laat de machine lopen en voeg druppelsgewijs 1 el olijfolie toe. Schraap dan de wanden van de kom schoon met een spatel en blijf heel langzaam de olie toevoegen tot alle olie is toegevoegd en de saus iets is ingedikt. Voeg de azijn toe en meng nog 1 minuut. Breng de saus op smaak met zout.
  2. Verwijder het vel van de zalmfilets. Snijd ze eerst in de breedte doormidden en dan in de lengte in plakjes van 2 cm dik. Verwijder eventuele graten. Bestrooi de vis naar smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de stukjes vis hierin, der af en toe keren, in circa 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar en rondom bruin.
  4. Doe de stukjes zalm over in een verwarmde schaal, schenk er wat mojasaus over en serveer ze heet, gegarneerd met peterselie. Geef de resterende saus er in een schaaltje bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas