Appeltaart

Appeltaart

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste appeltaart bak je zelf! Deeg wij hebben het recept alvast voor je gemaakt. Maak de vulling van appels, kaneel en rozijnen/boerenjongens et voilà: de allerlekkerste appeltaart voor bij de koffie!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Appeltaart op tafel.

  1. Voeg alle ingrediënten samen en kneed het deeg. Laat het deeg ingepakt een halfuur rusten. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de appelpartjes in een koekenpan en voeg een beetje water toe. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan.
  3. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg. Voeg daarna de basterdsuiker toe en meng dit goed, maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.
  4. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart