Fishermans pie

Fishermans pie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Fisherman's Pie: verse vis, garnalen en eieren in een romige saus. Afgedekt met aardappelpuree en kaas, perfect om op te vreten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Fishermans pie op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 195°- 200° C (hangt van je oven af en hete lucht 20 graden lager)
  2. Leg de vis in een ovenvaste schaal, strooi er zout en peper over naar smaak. Giet er ± 250 ml melk over (in ieder geval tot de vis onder staat)
  3. Verdeel wat stukjes boter erover en zet midden in de oven voor 15 minuten. Haal daarna de vis met een schuimspaan uit de schaal en leg op een bord, verwijder eventuele velletjes of graten. Giet de melk af in een kom
  4. bewaar de melk en laat afkoelen. Maak de ovenschaal schoon.
  5. Schil en kook de aardappelen en kook de eieren ± 10 minuten, laat ze schrikken, pel en snijd in stukjes. Breek de vis in stukjes (niet te klein) en leg in de ovenschaal. Verdeel de stukjes ei, kappertjes, citroensap en de garnalen over het gerecht.
  6. Smelt 50 gr in een pan op laag vuur, roer in één keer de bloem erdoor en roer voor ± 3 minuten met houten lepel tot gladde pasta. Blijf goed roeren zodat de roux niet verkleurd en laat daarna nog ± 5 minuten - af en toe roeren - heel zachtjes pruttelen het liefst op een vlamverdeler zodat de bloem kan garen. Voeg dan eerst beetje voor beetje de bewaarde melk van de vis toe en daarna de andere melk, blijf goed roeren tot een niet al te dikke saus is verkregen. (soms heb je niet alle melk nodig en soms meer, dat hangt van de bloem af). Is de saus te dik, voeg dan nog wat melk toe. Voeg zout en peper naar smaak toe (proef even). Als de saus naar smaak is, haal dan de pan van het vuur.
  7. Maak de aardappelpuree, voeg zure room en wat vers geraspte nootmuskaat toe. Verdeel de aardappelpuree over de vis in de ovenschaal en verdeel de saus erover. Rasp er wat kaas over.
  8. Zet in de oven (200 C) voor ongeveer 30 minuten, tot het door en door heet is en zet eventueel nog even onder de grill tot het lekker bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart