Havermout koek

Havermout koek

Smulweb imageSmulweb

Een havermoutkoek met sappige appels en kaneel. Mix de ingrediënten tot een robuust deeg, rasp de appels en verdeel ze over het deeg om vervolgens te bedekken met de rest van het deeg. Bak de havermoutkoek ongeveer een uur in de oven.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Havermout koek op tafel.

  1. Meng meel, havermout en suiker.
  2. Smelt boter.
  3. Vet een bakplaat of braadslee in.
  4. Rasp de appels.
  5. Meng de boter met de hand door het mengsel van meel/suiker. Kneed dit goed door elkaar.
  6. Vul de ingevette braadslee met het deeg.
  7. Hou een hand van het deeg apart.
  8. Doe de geraspte appel met wat kaneel over het deeg.
  9. Verkruimel het overgebleven deeg over de appel.
  10. Bak dit in een niet voorverwarmde oven van 150 graden C voor ongeveer 1 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Havermout