Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

Smulweb imageSmulweb

Uitgekeken op jouw standaard kip? Probeer dan deze Oosterse kipfilet. Met walnoten, lente-uitjes en sambal oelek. En, er komt geen pakje aan te pas! Een succesvolle afwisseling op je eenvoudige kiprecepten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes op tafel.

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maizena en de sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor.
  3. Meng knoflook en gember met de rest van de sojasaus, verkruimelde kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.
  4. Verhit de olie en bak hierin snel de walnoten. Haal ze uit de pan. Bak in de overgebleven olie de kipreepjes bruin. Doe de lente-uitjes erbij en bak deze even mee.
  5. Giet het mengsel van sojasaus, gember, knoflook, etc. erbij en laat dit aan de kook komen. Eventueel op smaak maken met wat zout.
  6. Strooi de walnoten erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte