- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes op tafel.
- Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maizena en de sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor.
- Meng knoflook en gember met de rest van de sojasaus, verkruimelde kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.
- Verhit de olie en bak hierin snel de walnoten. Haal ze uit de pan. Bak in de overgebleven olie de kipreepjes bruin. Doe de lente-uitjes erbij en bak deze even mee.
- Giet het mengsel van sojasaus, gember, knoflook, etc. erbij en laat dit aan de kook komen. Eventueel op smaak maken met wat zout.
- Strooi de walnoten erover.