Funchi met gebakken banaan

Funchi met gebakken banaan

Smulweb imageSmulweb

Funchi met gebakken banaan is een typisch Curaçaos bijgerecht dat je héél goed kunt doorgeven van generatie op generatie. Het maismeel in kleine beetjes toevoegen en blijven roeren om klontjes te voorkomen is the key. Serveer samen met gebakken banaan en geniet!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 300 g Maismeel voor polenta

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Funchi met gebakken banaan op tafel.

  1. Zet water op en laat het koken. Voeg zout en margarine toe. Voeg het maismeel in kleine beetjes toe en blijf roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Zodra het meel iets stevig wordt, temper het vuur iets en schep het meel al roerend met een "palu di funchi" of met een houten pollepel om en laat het doorkoken voor ongeveer 8 minuten. Doe de funchi daarna in een plat bord. Maak de rand van de funchi gaaf met een natgemaakt bord en druk het bord stevig aan. Houd het afgedekt warm.
  2. Ontdoe een rijpe banaan van de schil en snijd deze in 6 of 7 langwerpige plakken. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakken banaan aan beide kanten bruin. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Banaan Gebakken banaan