- 1000 ml Water
- 300 g Maismeel voor polenta
Bereidingswijze
Zet in 2 stappen deze heerlijke Funchi met gebakken banaan op tafel.
- Zet water op en laat het koken. Voeg zout en margarine toe. Voeg het maismeel in kleine beetjes toe en blijf roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Zodra het meel iets stevig wordt, temper het vuur iets en schep het meel al roerend met een "palu di funchi" of met een houten pollepel om en laat het doorkoken voor ongeveer 8 minuten. Doe de funchi daarna in een plat bord. Maak de rand van de funchi gaaf met een natgemaakt bord en druk het bord stevig aan. Houd het afgedekt warm.
- Ontdoe een rijpe banaan van de schil en snijd deze in 6 of 7 langwerpige plakken. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakken banaan aan beide kanten bruin. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier.