- 1 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tortilla (spaanse omelet) op tafel.
- Was en schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook ze 5 a 7 minuten voor.
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui al omscheppend.
- Voeg de aardappelschijfjes toe. Schud de pan steeds goed
- de aardappelen hoeven niet gebakken te worden, ze garen alleen maar. Strooi er wat zout en peper door.
- Roer in een kom de eieren los met flink veel zout en peper.
- Draai het vuur onder de gebakken ui en aardappel laag. Schep het mengsel door de losgeklopte eieren. Verhit de koekenpan weer en voeg het omeletmengsel toe. Let op: het mengsel zal snel stollen aan de buitenkant.
- Bak de omelet 2 minuten en keer hem om. Bak daarna de andere kant 1 minuut. Laat de omelet afkoelen, bestrooi hem met gesnipperde bieslook en snijd hem in punten.
- Een Spaanse omelet lijkt op een beetje op een platte koek.