Tortilla (spaanse omelet)

Tortilla (spaanse omelet)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Spaanse omelet gevuld met aardappelen en ui. Op smaak gebracht met kruiden zoals bieslook, zout en peper. De tortilla is simpel en snel te maken en zorgt voor een lekker gerecht dat iedereen zal waarderen.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tortilla (spaanse omelet) op tafel.

  1. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook ze 5 a 7 minuten voor.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui al omscheppend.
  3. Voeg de aardappelschijfjes toe. Schud de pan steeds goed
  4. de aardappelen hoeven niet gebakken te worden, ze garen alleen maar. Strooi er wat zout en peper door.
  5. Roer in een kom de eieren los met flink veel zout en peper.
  6. Draai het vuur onder de gebakken ui en aardappel laag. Schep het mengsel door de losgeklopte eieren. Verhit de koekenpan weer en voeg het omeletmengsel toe. Let op: het mengsel zal snel stollen aan de buitenkant.
  7. Bak de omelet 2 minuten en keer hem om. Bak daarna de andere kant 1 minuut. Laat de omelet afkoelen, bestrooi hem met gesnipperde bieslook en snijd hem in punten.
  8. Een Spaanse omelet lijkt op een beetje op een platte koek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Wraps Omelet