Luchtige appelpannenkoeken

Luchtige appelpannenkoeken

Smulweb imageSmulweb

Verras je huisgenoten/gasten met luchtige appelpannenkoeken. Rasp de appel en mix deze met bloem, yoghurt, melk en eieren tot een glad beslag. Bak ze in een klontje boter tot ze goudbruin zijn. Serveer met toppings als stroop, karamelsaus, sinaasappelsaus of flamberend met ijs.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Luchtige appelpannenkoeken op tafel.

  1. Rasp de appel.
  2. Doe de bloem, de yoghurt, de melk en de eieren in een kom en mix tot een glad beslag. Voeg de geraspte appel toe. Laat ten minste een halfuur rusten.
  3. Bak de pannenkoekjes in de boter.
  4. Dien op met: - stroop, karamelsaus of poedersuiker. - sinaasappelsaus: doe het sap van 2 sinaasappelen in een steelpan. Voeg 100 g poedersuiker toe en 1 dl water. Breng aan de kook. Laat inkoken tot een dikke stroop. Voeg naar smaak 3 eetl. sinaasappellikeur toe of wat sinaasappelconfituur. - geflambeerd met ijs: vul de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en flambeer met calvados (weg van de dampkap).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Bakken Pannenkoeken