Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Smulweb imageSmulweb

Een dessert om je vingers bij af te likken: Witte chocolademousse. Smeuïg, vol van smaak en zo gemaakt. Witte chocolade smelten, eiwitten stijfkloppen en alles samenvoegen. Zeer smakelijk met een toefje slagroom en verse bosbessen!

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte chocolademousse op tafel.

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Rasp de chocolade en doe deze in een kommetje.
  2. Klop eerst de slagroom stijf met een handmixer en zet deze tot gebruik in de koelkast. Klop daarna (met schone gardes) de eiwitten stijf. Klop tot slot de eidooiers schuimig.
  3. Smelt de chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen in de magnetron. Roer tussendoor enkele malen.
  4. Knijp de gelatine uit en los deze op in een kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen in de magnetron.
  5. Schep de chocolade, gelatine en likeur door de eidooiers. Spatel vervolgens de helft van de slagroom erdoorheen en daarna de eiwitten en de rest van de slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts