Gehakt met sojabonen

Gehakt met sojabonen

Smulweb imageSmulweb

Proef de Aziatische keuken met gehaktballetjes en sojabonen. Met ui, gember en maizena worden er heerlijke gehaktballetjes gemaakt. De balletjes worden gefrituurd en vervolgens gemengd met sojabonen. Het gerecht is klaar als de bonen gaar zijn.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Shaohsing rijstwijn
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehakt met sojabonen op tafel.

  1. Week en was de sojabonen. Snijd de ui en gember fijn.
  2. Vermeng het gehakt met het ei, ui, gember, maizena en mengsel A. Maak er balletjes van.
  3. Verhit de frituurolie in een wok en frituur de gehaktballetjes. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken.
  4. Voeg in een diepe pan aan de sojabonen mengsel B toe en laat het sudderen.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe, temper het vuur en laat ze nog even opstaan.
  6. Het gerecht is klaar als de bonen gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Bonen