Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Italiaanse pannenkoek met tomaat en pesto

Italiaanse pannenkoek met tomaat en pesto

magazine badge magazine

Een Italiaanse twist aan de Hollandse pannenkoek. Belegd met een mix van snacktomaatjes, minimozzarella en groene pesto. De pannenkoeken zijn op smaak gebracht met tomatenblokjes en oregano. Geserveerd met rucola melange, de perfecte mix van verse groenten.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 250 g snacktomaatjes
  • 245 g minimozzarella (1 bakje)
  • 3 el Groene pesto
  • 2 trostomaten
  • 1 basisrecept hartige pannenkoeken
  • 0.5 tl Oregano
  • 40 g rucola melange (zak à 75 g)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Italiaanse pannenkoek met tomaat en pesto op tafel.

  1. Halveer de snacktomaatjes en doe ze in een kom. Laat de minimozzarella uitlekken en schep de bolletjes samen met de groene pesto door de snacktomaatjes. Snijd de trostomaten in vieren en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  2. Maak het basisrecept hartig pannenkoekbeslag. Roer de tomatenblokjes en de oregano door het beslag. Bak 4 pannenkoeken volgens de stappen van het basisrecept.
  3. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden en schep er het tomaatjesmengsel op. Verdeel de rucola melange over de pannenkoeken.