Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Rosti met knoflook en groene kruiden op tafel.
- Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
- Haal de schil van de aardappels en rasp ze in dunne reepjes (met de handrasp of in de keukenmachine). Spoel ze niet meer af met water.
- Breng het aardappelmengsel op smaak met zout en peper en meng de bacon, knoflook en de kruiden erdoor.
- Verhit een scheut olie in 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag. Verdeel bergjes geraspte aardappel over de pannen en druk ze goed plat tot dunne koeken.
- Laat de aardappelrosti ca. 7 minuten op middelmatig vuur bakken en draai ze om.
- Laat ze nog ca. 7 minuten bakken. De aardappelrosti moeten goudbruin, gaar en krokant gebakken zijn.
- Voeg als het nodig is nog een drupje olijfolie toe tijdens het bakken.