Rosti met knoflook en groene kruiden

Rosti met knoflook en groene kruiden

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke rosti met knoflook en groene kruiden. Ui, tijm, en bacon worden samen gebakken om de perfecte topping te maken voor deze knapperige, goudbruine aardappelkoekjes. Garneer met wat peterselie, serveer en geniet!

25 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rosti met knoflook en groene kruiden op tafel.

  1. Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
  3. Haal de schil van de aardappels en rasp ze in dunne reepjes (met de handrasp of in de keukenmachine). Spoel ze niet meer af met water.
  4. Breng het aardappelmengsel op smaak met zout en peper en meng de bacon, knoflook en de kruiden erdoor.
  5. Verhit een scheut olie in 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag. Verdeel bergjes geraspte aardappel over de pannen en druk ze goed plat tot dunne koeken.
  6. Laat de aardappelrosti ca. 7 minuten op middelmatig vuur bakken en draai ze om.
  7. Laat ze nog ca. 7 minuten bakken. De aardappelrosti moeten goudbruin, gaar en krokant gebakken zijn.
  8. Voeg als het nodig is nog een drupje olijfolie toe tijdens het bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Rosti