Zuurkool ovenschotel met gehakt ananas en kaas

Zuurkool ovenschotel met gehakt ananas en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel vol verrassende smaken met zuurkool, ananas en gehakt. De luchtige aardappelpuree met geraspte kaas en paneermeel is de finishing touch van deze smaakvolle zuurkool ovenschotel. Verwarm de oven voor op 200 graden en smul binnen 40 minuten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkool ovenschotel met gehakt ananas en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en maak er een luchtige puree van met boter, melk en wat peper. Gebruik hiervoor de staafmixer.
  3. Snipper de ui. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en vermeng het met de zure room. Leg dit mengsel onderin een met boter ingevette niet te platte ovenschaal.
  4. Bak het gehakt rul in een koekenpan samen met champignons, peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe en laat dit samen nog even doorbakken. Voeg het karwijzaad en de chilipoeder toe.
  5. Laat de ananas uitlekken en snijd het in kleine stukjes.
  6. Leg het gehaktmengsel op het zuurkoolmengsel en voeg de stukjes ananas toe. Strooi daar wat geraspte kaas overheen.
  7. Bedek het geheel met aardappelpuree en strooi er de rest van de geraspte kaas en paneermeel overheen.
  8. Bak de ovenschaal veertig minuten in de oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel