- 600 g Eend
- 0.5 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Wilde eend met rode wijnsaus op tafel.
- Wrijf de eenden van binnen en buiten in met een mengsel van zout, peper en tijm. Stop een stuk appel in de buikholte van de eenden en leg ze op het ovenrooster.
- Braad de eenden in de aangegeven tijd gaar en bruin (oven 220 °C, 35 minuten braadtijd).
- Verhit halverwege de braadtijd de boter in een koekenpan en fruit de prei en de ui tot al het vocht is verdampt. Roer de knoflook en de jeneverbessen erbij en laat het mengsel ongeveer 8 minuten zachtjes fruiten.
- Schenk de wijn erbij en laat deze inkoken tot een dikke massa is ontstaan.
- Verwijder na het braden de stukjes appel, halveer de eenden en schik ze op een voorverwarmde schotel. Schenk het preimengsel over de eenden en bestrooi de bovenkant met peterselie. EET SMAKELIJK! Groetjes, Micky.