Nagerecht recepten

Zelf Nagerecht gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Nagerecht recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Honey roast apples toffee cream (heerlijk nagerecht)

Honey roast apples toffee cream (heerlijk nagerecht)

smulweb badge smulweb

Klaar voor wat heerlijks? Combineer deze honing geroosterde appels met toffee crème: een verrassend dessert. Dip elke hap in de koele karamelsaus en het zal lijken alsof je in de hemel bent.

45 min bereiden dessert 8 personen

(2)

Ingrediënten

  • 4.5 Appel
  • 1 el Roomboter
  • 397 g Gecondenseerde melk
  • 200 ml Slagroom
  • 200 g Crème Fraîche
  • 5 el Yoghurt
  • 1 Citroen
  • 1 el Van Gilse Poedersuiker
  • 1 el Acacia honing

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Honey roast apples toffee cream (heerlijk nagerecht) op tafel.

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water (blikje dicht laten) zodat het onder water staat.
  2. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat het 2-3 uur laag staan met de deksel op de pan. Voeg af en toe water toe als het blikje niet meer bedekt is met water.
  3. Laat het blikje afkoelen en open het. De melk is nu een vloeibare zachte "toffee" geworden.
  4. Klop de slagroom, Crème fraîche en yoghurt lobbig en mix de vloeibare toffee erdoorheen om ongeveer 1 liter ijs te maken.
  5. Giet de vloeistof in een plastic doos en dek het af. Zet het in de vriezer om het ijs te laten worden, of zet het in de koelkast als je het vloeibaar wilt houden om later over de appels te gieten.
  6. Pers de citroen uit. Schil de appels, boor het klokhuis eruit met een appelboor en snijd ze in dikke plakken.
  7. Smelt de boter in een koekenpan en bak de appels tot ze een tintje krijgen. Laat de appels afkoelen in de pan of leg ze op een bakblik.
  8. Zet de grill aan en giet wat honing over de appels. Strooi er poedersuiker overheen en laat het onder de grill smelten en bruin worden.
  9. Neem een bordje en leg er 2-3 schijfjes hete appel op. Schep het ijskoude toffee-ijs ernaast en giet er eventueel nog wat honing over.
  10. Garneer eventueel met een takje munt. Klaar is het heerlijke nagerecht!