- 1 el Basilicum vers
- 125 ml Tomatensap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse groenteschotel met heerlijke kip op tafel.
- Bestrooi de kipfilet met wat zout en peper en bak deze in de wok en laat zachtjes gaar worden. Schep de kip eruit en doe nog wat olie in de wok.
- Was de aubergine en snijd deze in blokjes, bestrooi met zout. Laat het 10 minuten intrekken. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
- Pel de ui en hak hem fijn. Halveer de paprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes, pel de knoflook en hak fijn.
- Bak de groenten al roerend ca. 5 minuten in olie. Voeg de wijn en azijn toe, breng het geheel op smaak met zout, peper, suiker en kruiden.
- Laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten gaar bakken. Voeg de laatste 10 minuten de kip toe.
- Vermeng de tomatenpuree met het tomatensap, voeg het mengsel toe aan de groenten-kipschotel en breng op smaak met eventueel wat maggi. Verhit het nog een keer en serveer op een warme schaal.