Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Entrecote met kruidenboter op tafel.
- Maak in de bovenkant van de entrecote 10 kleine inkepingen en steek hierin de halve knoflookteentjes. Bestrijk de entrecote rondom met mosterd.
- Verhit de boter en olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de entrecote 5-7 min. rondom lichtbruin. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad de entrecote 20-30 min. in een voorverwarmde oven op 180*C.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
- Schep een deel van het vet uit de braadpan, schenk de fond in de pan en roer de aanbaksels onder verwarmen los. Snijd de entrecote in plakken en verdeel deze over de borden.
- Voor de kruidenboter: Roer 150 gr. zachte boter glad en voeg 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 fijngesneden ansjovisfilet, 3-4 el. fijngesneden peterselie en 2 el. fijngesneden bieslook toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Rol de boter in plasticfolie en laat de rol ca. 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd de boter voor het serveren in dunne plakjes.