Pappas cake

Pappas cake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk zachte en luchtige Pappas cake die zo uit je oven komt. Makkelijk te maken met een paar simpele ingrediënten: eieren, suiker, boter, bloem en bakpoeder. Heerlijk geurend naar citroen of vanille. Snel aan de slag!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pappas cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150-160 graden Celsius.
  2. Roer de boter met de suiker, citroenrasp (OF vanillemerg OF vanillesuiker) en zout zeer luchtig met een mixer gedurende ongeveer vijf minuten.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed totdat er een luchtige massa ontstaat.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder en verdeel dit over de massa. Spatel snel en luchtig door elkaar.
  5. Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm en zorg ervoor dat de bovenkant van de vorm ter hoogte van het midden van de oven is.
  6. Bak de cake gedurende 1 tot 1¼ uur in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Open de oven niet tijdens het eerste half uur.
  7. Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Als de prikker droog uitkomt, is de cake gaar.
  8. Laat de cake in de vorm iets afkoelen (ongeveer 15 minuten) en stort hem dan op een taartrooster om volledig af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake