Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pappas cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150-160 graden Celsius.
- Roer de boter met de suiker, citroenrasp (OF vanillemerg OF vanillesuiker) en zout zeer luchtig met een mixer gedurende ongeveer vijf minuten.
- Voeg één voor één de eieren toe en mix goed totdat er een luchtige massa ontstaat.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en verdeel dit over de massa. Spatel snel en luchtig door elkaar.
- Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm en zorg ervoor dat de bovenkant van de vorm ter hoogte van het midden van de oven is.
- Bak de cake gedurende 1 tot 1¼ uur in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Open de oven niet tijdens het eerste half uur.
- Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Als de prikker droog uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake in de vorm iets afkoelen (ongeveer 15 minuten) en stort hem dan op een taartrooster om volledig af te koelen.