Romige kipcocktail overgoten met een kerriesausje

Romige kipcocktail overgoten met een kerriesausje

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige kipcocktail voor een feestelijke avond. Gemaakt van sappige kip, zoete perziken en druiven bedekt met een sausje van mayonaise, slagroom, kerrie en suiker. Garneer de cocktail met walnoten en peterselie en voila!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 56 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige kipcocktail overgoten met een kerriesausje op tafel.

  1. Kook de kip met wat zout en een bouillonblokje.
  2. Giet het water af als de kip gaar is en snijd het vlees in stukjes.
  3. Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Schil de appel en snijd in stukjes, besprenkel met citroensap. Snijd de perziken in stukjes en kraak en snijd de walnoten in grove stukjes.
  4. Roer in een maatbeker de slagroom, mayonaise, een beetje perziksap, suiker, kerrie en peper door elkaar.
  5. Meng de afgekoelde kip met alle ingrediënten en zet het twee uur in de koelkast.
  6. Bekleed de cocktailglazen met verse sla en schep het kipmengsel erin.
  7. Garneer met noten en eventueel een takje peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte