Soep van pompoen en wortel

Soep van pompoen en wortel

Smulweb imageSmulweb

Een hartige oranje en gele soep. Maak deze soep met dit eenvoudig te volgen recept. Geniet van de combinatie van pompoen, wortelen en selderij en breng het op smaak met kruiden en spices. Serveer de soep eventueel samen met lekkere croutons.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Soep van pompoen en wortel op tafel.

  1. Maak de wortel, pompoen en selderij schoon en hak ze in kleine blokjes.
  2. Verhit 2 el olie en de klont boter in een koekenpan en bak de groenten ongeveer 5 min op matig vuur.
  3. Hak de ui, knoflook en peper fijn. Schil en snijd de aardappelen en bak deze in de koekenpan met de ui, knoflook en de helft van de peper nog eens 3 minuten.
  4. Doe dan alles in een grote soeppan en voeg de bouillon toe tot alle ingrediënten onder staan. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen.
  5. Pureer de soep wanneer de stukjes pompoen en wortel zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  6. Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de resterende peper en knoflook. Voeg toe aan de soep en serveer eventueel met croutons.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Pompoen