- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Soep van pompoen en wortel op tafel.
- Maak de wortel, pompoen en selderij schoon en hak ze in kleine blokjes.
- Verhit 2 el olie en de klont boter in een koekenpan en bak de groenten ongeveer 5 min op matig vuur.
- Hak de ui, knoflook en peper fijn. Schil en snijd de aardappelen en bak deze in de koekenpan met de ui, knoflook en de helft van de peper nog eens 3 minuten.
- Doe dan alles in een grote soeppan en voeg de bouillon toe tot alle ingrediënten onder staan. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen.
- Pureer de soep wanneer de stukjes pompoen en wortel zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de resterende peper en knoflook. Voeg toe aan de soep en serveer eventueel met croutons.