Rum bread and butter pudding engels nagerecht

Rum bread and butter pudding engels nagerecht

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Engelse nagerecht waar je van gaat watertanden. Rum, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, melk, een vleugje vanille en rozijnen en krenten vormen de basis voor deze smakelijke broodpudding. Perfect voor na de maaltijd!

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 el Krenten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rum bread and butter pudding engels nagerecht op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170-180 C. Doe rozijnen en krenten in een kom, giet rum (of sinaasappelsap) erover en laat 30 minuten weken. Was de sinaasappel heel goed, droog af en rasp de schil. Vet een ovenschaal in met boter. Vermeng 70 gram suiker met de theelepel kaneel.
  2. In een andere kom: vermeng de eieren, extra eierdooiers, en 100 g suiker en klop (met hand of mixer) tot het licht en luchtig wordt. Doe de melk en room in de steelpan en verhit over een middelmatige warmte, roer voortdurend totdat het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en laat de vloeistof lichtjes afkoelen. Giet dan de melk/room bij de ei-mix en roer tot alles vermengd is. Voeg dan het vanille-extract (of essence) en de geraspte sinaasappelschil toe.
  3. Verdeel de broodpartjes in drie gedeelten en doe het 1e gedeelte in een beboterde ovenschaal met de niet beboterde zijde op de schaal. Sprenkel de helft van het rozijnen/krenten mengsel over. Herhaal met de rest van het brood en rozijnen/krenten mengsel. Leg als laatste de beboterde sneetjes erop (weer met de boterzijde naar boven).
  4. Schenk het eimengsel gelijkmatig over het brood en besprenkel het dan met het kaneel/suiker mengsel (als je dit een avond van tevoren maakt, dek het dan nu af zonder de suiker). Bak gedurende ongeveer 40-45 minuten of totdat een mes er schoon uitkomt als je het erin steekt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts