Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen

Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen

Smulweb imageSmulweb

Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen. Heerlijk braadvlees met laurier, kaneel, oregano, rozemarijn, en gedroogde pruimen zorgen voor een authentieke en volle smaak.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Gewelde Pruimen
  • 1000 g Varkensriblap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen op tafel.

  1. Schenk ruim warm water over de pruimen en laat ze ongeveer 30 minuten weken. Laat daarna de pruimen uitlekken.
  2. Bak het vlees rondom bruin in de olie. Schep het vlees uit de pan.
  3. Bak de uitjes en knoflook 5-10 minuten in het achtergebleven braadvet.
  4. Voeg laurier, kaneel, oregano, zout en peper toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten.
  5. Schenk de wijn en bouillon erbij.
  6. Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel wat extra bouillon toe. Het vlees moet voor 3/4 onder staan. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan ongeveer 30 minuten.
  7. Voeg dan de pruimen toe en stoof het gerecht nog 30-35 minuten tot het vlees gaar is.
  8. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Pruimen