Vier cocktailhapjes italia mania

Vier cocktailhapjes italia mania

Smulweb imageSmulweb

Vier Italiaanse hapjes, waar je niet omheen kan: gevulde cherrytomaatjes met roomkaas en bieslook. Gevulde cherrytomaatjes met groene pesto en pijnboompitten. Prikker 'Caprese' en bruschetta met groene pesto. Eenvoudig te bereiden en ideaal voor een feestje of als voorgerecht. Buon Appetito!

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vier cocktailhapjes italia mania op tafel.

  1. Gevulde cherrytomaten met roomkaas en bieslook: snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepeltje. Meng de roomkaas, bieslook en wat peper en zout in een bakje en vul de tomaten met dit mengsel. Steek losse stukjes bieslook in deze tomaatjes ter garnering.
  2. Gevulde cherrytomaten met groene pesto en pijnboompitjes: snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepeltje. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Vul de tomaten met groene pesto en leg daar wat pijnboompitten op.
  3. Prikker 'Caprese': snij 4 cherrytomaatjes door drieën. Snij vervolgens 8 kleine blokjes mozzarella en tenslotte 8 blaadjes basilicum. Pak 4 prikkers en doe om en om tomaat, basilicum en mozzarella op de prikkers.
  4. Bruschetta met groene pesto: snij voor de bruschetta naar keuze wit of bruin brood. Snij de korstjes eraf en snij ze schuin doormidden. Smeer ze in met olijfolie en wrijf met een teentje knoflook over de stukjes brood. Toast de broodjes vervolgens in een toaster of in de oven. Als ze krokant zijn, kun je ze insmeren met pesto.
eet smakelijk