Verkoudheid en hoest een uitstekende drank

Verkoudheid en hoest een uitstekende drank

Smulweb imageSmulweb

Een uitstekende drank bij een verkoudheid of hoest. Water, kruidnagels, kaneelstokje en gember koken, van het vuur halen en 30 minuten laten staan. Daarna uitzeven, aanvullen met citroensap en honing. Gewoon twee of drie mokken per dag drinken.

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Verkoudheid en hoest een uitstekende drank op tafel.

  1. Doe water in een pan, voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe (en eventueel de verse gember) en breng aan de kook. Draai zodra het kookt het gas laag, doe de deksel op de pan en laat het vijf minuten zachtjes pruttelen. Zet dan het vuur uit en voeg nu de gemberpoeder toe (als je het gebruikt). Laat 30 minuten staan met deksel op de pan.
  2. Giet na 30 minuten af door een zeef.
  3. Giet wat van het gezeefde sap in een mok of kom. Voeg pas dan 1 eetlepel citroensap toe en zoveel honing als je wilt.
  4. Drink hiervan twee of drie mokken per dag.
  5. Verwarm de vloeistof op een zacht vuurtje (of in de magnetron), maar verwarm nooit het citroensap en de honing mee. Voeg deze altijd toe aan de drank als het in je mok zit. De vitaminen van de citroen en de kwaliteit van de honing gaan verloren als je het verwarmt!
eet smakelijk