Tropische oliebollen

Tropische oliebollen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze overheerlijke Tropische oliebollen met rozijnen, amandelschaafsel, sinaasappel- en citroenrasp. Beslag bereid met vruchtensap. Serveer de oliebollen met een mengsel van poedersuiker en kokos.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tropische oliebollen op tafel.

  1. Breng de rozijnen met de likorette amaretto aan de kook. Laat dit zachtjes koken, totdat het bijna verdampt is.
  2. Was en rasp de schil van de sinaasappel en citroen. Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een halve liter.
  3. Maak een beslag van de oliebollenmix. Gebruik in plaats van een halve liter water de halve liter vruchtensap en volg verder de gebruiksaanwijzing.
  4. Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappel- en citroenrasp door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten.
  5. Verhit de slaolie en bak de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Meng de poedersuiker met de kokos. Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen