Indiaase boterkip

Indiaase boterkip

Smulweb imageSmulweb

Laat de yoghurt uitlekken, marineer kip in de kruidige yoghurt-marinade en bak deze goudbruin. Maak de tomatensaus met gepureerde tomaten, paprikapoeder, boter en fenegriek. Meng de saus met de kip en geniet van de smaakexplosie. Indiaase boterkip is simpelweg verrukkelijk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 tl Fenegriekzaad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indiaase boterkip op tafel.

  1. Hang de yoghurt op in een schone, natgemaakte en weer uitgewrongen doek (liefst kaasdoek) en laat hem uitlekken. Pureer knoflook en gember in een cutter of maak het fijn met een vijzel. Voeg de resterende marinade-ingredienten toe aan de yoghurt en vermeng alles goed.
  2. Maak insnijdingen in de kip als je kip met bot gebruikt. Snijd kipfilet in blokjes (niet te klein). Marineer de kip in de marinade gedurende minimaal 1 uur, maar liefst langer, bijvoorbeeld de hele nacht (uiteraard in de koelkast).
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip met de marinade even aan. Doe dan het deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de kip door en door gaar is. Af en toe doorroeren.
  4. Doe de gepureerde tomaten in een koekenpan en laat dit sudderen tot het vocht voor een deel verdampt is. Doe er de koude boter en paprikapoeder bij en laat, nadat de boter gesmolten is, precies 1 minuut koken. Proef de saus. Voeg, als hij te weinig zuurgraad heeft, enkele druppels azijn toe.
  5. Vijzel de fenegriek zo fijn mogelijk en voeg dit samen met de garam masala en zout naar smaak toe. Roer er na 30 seconden de room door. De saus is nu klaar.
  6. Giet de saus bij de kip in de pan en meng alles goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Sauzen