Geitenkaas uien en aardappelbrood met tijm

Geitenkaas uien en aardappelbrood met tijm

Smulweb imageSmulweb

Geitenkaas uien en aardappelbrood met tijm is een smaakvol gerecht. Een combinatie van kaas en ui in deeg maakt het brood een ware smaaksensatie. De tijm maakt het brood helemaal af. Dit brood is perfect voor zowel ontbijt als lunch!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 rode aardappel
  • 3 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Geitenkaas uien en aardappelbrood met tijm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190-200°C.
  2. Snijd de witte korst van de kaas en snijd het kaasje in kleine blokjes (ongeveer 1 cm).
  3. Zeef de bloem, zout, cayennepeper en bakpoeder boven een grote kom, houd de zeef hoog zodat er "lucht" in de bloem kan komen.
  4. Schil de aardappel en rasp op een grove rasp gelijk boven de bloem.
  5. Voeg de lente-uitjes, gehakte tijm en het meeste van de kaas toe (bewaar wat blokjes ongeveer iets meer dan de helft).
  6. Meng alles goed door elkaar met behulp van een pannenkoekenmes.
  7. Sla het ei met een vork los en voeg al roerend de melk en de mosterd toe. Giet dat in de kom en gebruik het pannenkoekenmes om het allemaal een beetje aan elkaar te laten kleven.
  8. Schep het deeg op de goed ingevette bakplaat (of bakvel) en vorm dan een bol, het moet ongeveer 15 cm in het rond worden. Of vorm kleine bolletjes.
  9. Steek zachtjes de overgebleven stukjes kaas in het deeg en strooi er wat bloem over. Leg er een paar takjes tijm overheen.
  10. Bak het brood in het midden van de oven voor ongeveer 40-50 minuten (of tot het goudbruin is). Laat het afkoelen op een rek. In mijn oven had het 50 minuten nodig, de laatste 10 minuten heb ik de temperatuur verhoogd naar 200°C.
  11. Geniet van het brood!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Groente Kruiden Ui