Kipfilet pocheren

Kipfilet pocheren

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je gepocheerde kipfilet als een echte chef. Pocheren klinkt misschien spannend, maar dat is het niet. Breng het water tot nét onder het kookpunt en gaar de kip langzaam en gelijkmatig. Het resultaat? Zijdezachte, sappige kipfilet.

15 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Kipfilet pocheren op tafel.

  1. Doe de kipfilet in een pan met water. Breng het water aan de kook en draai het vuur zodra het water kookt gelijk laag. Je mag af en toe een bubbeltje zien. Breng het water op smaak of voeg een bouillonblokje toe. Laat de kip 8-10 minuten zachtjes garen.
  2. Haal daarna de pan van het vuur, maar laat de kip er nog 10 minuten in liggen. Klaar is je gepocheerde kipfilet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte