Pittige gegratineerde mosselen met knoflook

Pittige gegratineerde mosselen met knoflook

Smulweb imageSmulweb

De pittige knoflook en peper geven de mosselen een kenmerkende smaak. Knapperig van buiten en zacht van binnen, de perfecte textuur. De gegratineerde mosselen met knoflook zijn snel en makkelijk te bereiden. Serveer de mosselen als een zomerse snack of voorgerecht.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittige gegratineerde mosselen met knoflook op tafel.

  1. Pel de knoflook en pers deze uit.
  2. Maak de peper schoon en snijd deze in hele kleine stukjes.
  3. Meng de knoflook en de pepers met de mosselen.
  4. Meng het broodkruim of paneermeel met de Parmezaanse kaas, wat zwarte peper, wat zout en twee eetlepels olijfolie.
  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  6. Leg de mosselen in een ovenschaal.
  7. Druppel over de mosselen wat citroensap en verdeel het broodkruim-mengsel over de mosselen.
  8. Verdeel de rest van de olijfolie over de mosselen.
  9. Schuif de schaal onder de grill en laat de mosselen een krokante en bruine korst krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden