- 250 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus op tafel.
- Voorzichtig ruitvormig insnijden van het vel van de eendenborst (zorg dat je niet in het vlees snijdt). Sinaasappelsap, honing, mosterd en sherry goed door elkaar kloppen en eendenborst hierin plm. 4 uur marineren.
- Haal de eendenborst uit de marinade (marinade bewaren!) en bak de velkant (zonder boter of olie) in de koekenpan afhankelijk van de dikte plm. 8-10 minuten. Bak vervolgens de andere kant nog plm. 2-4 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Verwijder het vet.
- Giet de marinade in de pan en breng het aan de kook. Laat de marinade inkoken tot plm. de helft. Pas op, want door de honing gaat het karamelliseren. Maak het op smaak met zout en peper.
- Snijd de eendenborst dwars in dikke plakken en giet er wat saus overheen. Serveer de rest van de saus erbij.