Gevulde kalkoen met abrikozen en walnoten

Gevulde kalkoen met abrikozen en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Kalkoen gevuld met een mengsel van geweken abrikozen, walnoten, selderij en katenspek. Gebakken met boter op de BBQ en gekruid met zout en peper. Serveren met een jus van braadvet en abrikozen. Perfect voor een heerlijke familie avond!

60 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gevulde kalkoen met abrikozen en walnoten op tafel.

  1. Abrikozen onder stromend water heel goed afspoelen. In schaal abrikozen met wijn afgedekt 12 uur laten weken. Katenspek in reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Selderij schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. In koekenpan 25 gr boter smelten. Sjalot, selderij en katenspek 4 min. al omscheppend zachtjes bakken. Laten afkoelen.
  2. Peterselie in kopje fijnknippen. Helft van walnoten fijnhakken. Helft van abrikozen in stukjes snijden. In kom doen: stukjes abrikoos, stukjes walnoot, salie en peterselie.
  3. Selderijmengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik in koelkast zetten.
  4. Kalkoen aan buitenzijde en in buikholte bestrooien met zout en peper. In kommetje eieren loskloppen. Eiermengsel door selderijmengsel scheppen. Korstjes van brood snijden en brood boven selderijmengsel verkruimelen. Mengsel goed door elkaar scheppen.
  5. Kalkoen vullen met selderijmengsel, dichtmaken en opbinden.
  6. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  7. In braadpan rest van boter verhitten. Kalkoen op hoog vuur in 15 min. rondom bruin bakken. Kalkoen op laag vuur met deksel schuin op pan in ca. 2 uur gaar braden, hierbij kalkoen elke 15 min. kwartslag keren.
  8. Kalkoen uit pan op grote snijplank leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. Schaal voorverwarmen. Rest van abrikozen in zeef boven kom laten uitlekken. Abrikozenvocht aan achtergebleven braadvet toevoegen. Aan de kook brengen en alle aanbaksels losroeren.
  9. Boven andere pan jus zeven. Jus opnieuw aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  10. Draad en cocktailprikkers uit kalkoen verwijderen. Kalkoen op schaal leggen.
  11. Abrikozen en rest van walnoten eromheen rangschikken. Jus in juskom schenken en apart erbij geven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen Gevulde kalkoen