Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Culinaire ossenhaas met een maderasaus en rosti op tafel.
- Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg 1 dl madera toe en laat tot de helft indampen.
- Voeg daarna 250 ml runderfond toe en laat wederom tot iets meer dan de helft inkoken. Passeer de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de 2 grote aardappels (vastkokend) en rasp ze boven een zeef. Druk er met de handen zoveel mogelijk vocht uit. Schep er een snufje nootmuskaat en zout naar smaak door.
- Verhit 1 el olijfolie in een kleine koekenpan. Stort hierin een deel van de aardappelrasp, spreid uit en druk iets aan.
- Bak de rosti op een matig vuur 4 a 5 minuten aan beide zijden goudbruin. Maak zo vier stuks en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak vier ossenhaas medaillons in geklaarde boter bruin. Laat het vlees daarna in aluminiumfolie nog enkele minuten rusten. Verwarm de rosti nog enkele minuten in de voorverwarmde oven.
- Schik de voorverwarmde borden met de rosti, leg er de ossenhaas op en schep wat saus rondom. Leg er wat rucola omheen en serveer direct.