Culinaire ossenhaas met een maderasaus en rosti

Culinaire ossenhaas met een maderasaus en rosti

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ossenhaas in maderasaus met goudbruine rösti als bijgerecht. De saus van sjalotjes, knoflook, runderfond en madera zorgt voor extra smaak. Serveer de medaillons op een bedje van rucola en geniet!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Culinaire ossenhaas met een maderasaus en rosti op tafel.

  1. Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg 1 dl madera toe en laat tot de helft indampen.
  2. Voeg daarna 250 ml runderfond toe en laat wederom tot iets meer dan de helft inkoken. Passeer de saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de 2 grote aardappels (vastkokend) en rasp ze boven een zeef. Druk er met de handen zoveel mogelijk vocht uit. Schep er een snufje nootmuskaat en zout naar smaak door.
  4. Verhit 1 el olijfolie in een kleine koekenpan. Stort hierin een deel van de aardappelrasp, spreid uit en druk iets aan.
  5. Bak de rosti op een matig vuur 4 a 5 minuten aan beide zijden goudbruin. Maak zo vier stuks en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Bak vier ossenhaas medaillons in geklaarde boter bruin. Laat het vlees daarna in aluminiumfolie nog enkele minuten rusten. Verwarm de rosti nog enkele minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Schik de voorverwarmde borden met de rosti, leg er de ossenhaas op en schep wat saus rondom. Leg er wat rucola omheen en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Rosti