Hertenbiefstukje op een bedje van knolselderijpuree

Hertenbiefstukje op een bedje van knolselderijpuree

Smulweb imageSmulweb

De hertenbiefstuk wordt geserveerd met een bedje van romige knolselderijpuree. De zacht gekookte knolselderij wordt gezuurd en gepeperd. De biefstuk wordt kort gebakken en houdt zijn mooie rosé kleur. Een heerlijke combinatie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hertenbiefstukje op een bedje van knolselderijpuree op tafel.

  1. Bestrooi de hertenbiefstukjes met wat zout en peper.
  2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van niet te klein en niet te groot formaat.
  3. Kook de knolselderij bijtgaar in water met zout en wat citroensap (voorkomt verkleuring en zorgt ervoor dat de knolselderij wit blijft en niet gelig/bruinig wordt). Dit duurt circa 25 minuten.
  4. Giet de knolselderij af en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg een beetje bouillonpoeder toe om de smaak te verrijken. Maak het geheel daarna zachter van smaak en substantie door er room of de minder calorierijke variant van crème fraîche aan toe te voegen.
  5. Bak de hertenbiefstukjes kort om en om, zorg dat ze nog mooi rosé zijn.
  6. Serveer de hertenbiefstuk op een bedje van knolselderijpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij