Ovenschotel met courgette en kaas

Ovenschotel met courgette en kaas

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde courgette in een ovenschotel met ei, melk, knoflook, kaas en olijfolie maakt deze ovenschotel onweerstaanbaar. Perfect voor een gezellig diner met vrienden!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met courgette en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Wrijf een teentje knoflook stevig langs de binnenkant van een ovenschaal, zodat de sappen vrijkomen en gooi het teentje daarna weg. Vet de schaal licht in met olijfolie.
  3. Snijd de courgettes in plakken van 5 cm dik en schep de rest van de olijfolie erdoor. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Leg de helft van de schijfjes courgette in een laag in de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Leg de rest van de courgettes erop.
  5. Klop de eieren en melk met een beetje zout. Schenk het mengsel over de courgettes. Strooi de rest van de kaas erover.
  6. Dek de schotel af met alu-folie en bak het gerecht 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak het nog 40 minuten tot de bovenkant bruin is.
  7. Serveer het gerecht heet, warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kaas Courgette