Cake voor bij de thee (malt loaf) slanke versie

Cake voor bij de thee (malt loaf) slanke versie

Smulweb imageSmulweb

Bij de koffie of thee hoort natuurlijk wat lekker, en deze cake is perfect. Een slanke versie van een malt loaf met gedroogd fruit en zoetstof. Het ziet er misschien niet smakelijk uit, maar laat je daardoor niet misleiden. Het smaakt heerlijk.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cake voor bij de thee (malt loaf) slanke versie op tafel.

  1. Doe de All Bran, Zoetstof (of suiker), gedroogd fruit en de melk in een kom en roer goed door. Laat het minstens 1 uur weken.
  2. ziet er niet smakelijk uit maar trek je daar niets van aan!)
  3. Verwarm de oven voor op 160°C (afhankelijk van je oven, mijn oven op 155°C).
  4. Na het weken van de ingrediënten voeg je de bloem, bakpoeder en snufje zout toe. Roer goed door en giet de massa in een ingevette bakvorm (of nog beter, bekleed de vorm met bakpapier om plakken te voorkomen).
  5. Zet de vorm op de warme bakplaat net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 1½ uur in de oven staan.
  6. Prik na 1 uur met een houten saté stokje in het "cakebrood". Als het er niet droog uit komt, laat de cake dan nog iets langer bakken. Gebruik een niet te grote vorm, aangezien de cake zwaar is en anders te plat blijft.
  7. De cake is geschikt voor diabetici door gebruik van zoetstof. Vaak mag zoetstof niet gebruikt worden in een ovenrecept, maar de oventemperatuur is 160°C, waardoor het wel mogelijk is! (Ik heb de 'zoetstof' versie ook gemaakt en het smaakt prima!)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Thee