Roerbakgroenten met ei

Roerbakgroenten met ei

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke roerbakgroenten met ei en ham. Gebakken courgette en paprika krijgen extra smaak met tomatenpuree en paprikapoeder. Geraspte kaas gaat eroverheen voordat de pan onder de grill gaat en het ei gaar wordt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Roerbakgroenten met ei op tafel.

  1. Verhit de olie in een hittebestendige wok en fruit de ui en knoflook gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Snijd intussen de ham en courgette in repen van 5 cm. Zet de ham weg. Voeg de courgette en paprika's toe aan de ui en bak ze op middelhoog vuur gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het paprikapoeder, tomatenpuree, ham, zout en peper toe. Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Draai het vuur laag.
  4. Maak 4 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek in elk kuiltje een ei. Voeg zout en peper toe. Kook het geheel op laag vuur tot het eiwit begint te stollen.
  5. Verwarm de grill op de hoogste stand. Strooi de kaas over de eieren en groenten in de pan. Plaats de wok 5 minuten onder de grill, tot de kaas goudbruin is en de eieren gestold zijn. Serveer het gerecht direct met stokbrood of ciabatta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Ei Roerbakgroenten