Mushy peas (doperwtenpuree)

Mushy peas (doperwtenpuree)

Smulweb imageSmulweb

Een royale portie traditionele mushy peas gemaakt van geplette erwten, kruiden en zure room. Kook de erwten en knoflook en doe ze in een keukenmachine. Mix met boter, crème fraîche, en voeg vervolgens kruiden naar smaak toe. Perfect als bijgerecht of als topping voor jouw favoriete gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mushy peas (doperwtenpuree) op tafel.

  1. Kook de knoflook (ongepeld) in een pan water (koud opzetten).
  2. Voeg wat zout toe en kook dit 10 minuten.
  3. Haal nu de knoflook eruit en pers de inhoud. Doe dit terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
  4. Voeg de doperwten toe en kook ze 5 minuten.
  5. Giet de erwtjes af en doe ze in een keukenmachine.
  6. Maak de erwtjes fijn en voeg dan de boter toe. Maak ook dit fijn.
  7. Voeg vervolgens de crème fraiche toe en maak het geheel nogmaals fijn.
  8. Maak de puree weer warm en voeg evt. kruiden naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden