Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Deze stoofpeertjes moet je minstens de avond van tevoren klaarmaken, maar het wachten is het zeker waard! De peren worden op smaak gebracht met kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenschil, bessensap en wijn. Stoof de peertjes vervolgens gaar op een laag vuur en serveer met de ingedikte saus.

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes op tafel.

  1. Je kunt dit gerecht 1-2 dagen van tevoren klaarmaken, maar het moet minstens de avond ervoor klaar zijn.
  2. Zet de peren rechtop in een pan en bestrooi ze met suiker. Voeg de kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenschil, bessensap en wijn toe en breng het geheel op een laag vuur aan de kook.
  3. Stoof de peertjes in +/- 5 uur op het allerlaagste vuur gaar en rood (ze mogen niet koken!).
  4. Neem de peertjes voorzichtig uit de pan, zet ze rechtop in een schaal en dek ze af met plastic folie. Bewaar ze koel.
  5. Kook het vocht tot ongeveer de helft in (+/- 3 dl) en zeef het. Bewaar het afgedekt op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes