Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige gehaktballetjes in kerrie-tomatensaus zijn heerlijk met wat witte rijst of naanbrood. Gehakt met kruiden en paneermeel gerold tot kleine balletjes en vervolgens gebakken tot ze goudbruin zijn. Geserveerd in een kerrie-tomatensaus met paprika, Spaanse peper en op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen. Altijd een succes!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus op tafel.

  1. Meng gehakt met peper, zout, paneermeel en ei. Rol hier 20 kleine balletjes van.
  2. Plet ui en knoflook en snipper ze. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika en de peper en snipper ze ook. Verhit olie en bak de gehaktballetjes hierin gedurende 5 minuten aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan.
  3. Bak in de resterende olie ui, knoflook, Spaanse peper en paprika. Voeg kerriepoeder, ketoembar en kaneel toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg tomatenblokjes en laurier toe (indien u gepelde tomaten gebruikt, deze even klein snijden).
  4. Voeg een beetje water toe (begin met een half kopje of 1/2 dl.), bouillonblokje, azijn en basterdsuiker toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel wat zout toe.
  5. Verwarm gehaktballetjes in de saus.
  6. Als de saus te dik is, voeg er dan nog een beetje water aan toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees