Chicken kiev (gevulde kipfilet)

Chicken kiev (gevulde kipfilet)

Smulweb imageSmulweb

Geef jouw kipfilet een upgrate met deze gevulde chicken Kiev. Boter, knoflook, peterselie en citroensap, een heerlijke vulling voor de getransformeerde kipfilet. Voor frituren of in de pan, de kip zal zeker in de smaak vallen. Serveer met schijfjes citroen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chicken kiev (gevulde kipfilet) op tafel.

  1. Snijd de kipfilets doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Neem plasticfolie, leg het vlees ertussen en sla het voorzichtig plat (met bijvoorbeeld een deegroller)zodat ze ongeveer dubbel zo groot worden. Leg de kip - afgedekt - in de koelkast.
  2. Roer de boter zacht, voeg al roerende de knoflook, peterselie en citroensap toe. Leg de boter op plastic folie en maak er een rolletje van. Leg in de koelkast zodat het hard kan worden.
  3. Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte kommetjes. Meng wat peper en zout en/of eventueel wat andere kruiden door de bloem. Nadat de boter hard is geworden verdeel je het in 4 gelijke delen. Plaats de porties in het midden van de kip en vouw het vlees er omheen. Zorg dat de boter goed verpakt zit. Steek het vast met een prikker.
  4. Wentel het "pakketje" eerst door de (gekruide) bloem, dan door het ei, dan door het kruim. Herhaal de twee laatste handelingen om er zeker van te zijn dat de pakjes goed "verzegeld" zijn.
  5. Verhit frituurvet of olie op 180°C. Frituur de pakjes voor 7-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Dunne schnitzels hebben korter nodig anders worden ze taai. Als je niet wilt frituren dan braad je de stukken gevuld vlees in de koekenpan voor ± 8-10 minuten, (ligt aan de dikte van het vlees).
  6. Garneer eventueel met schijfjes citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte