Aubergines met mozzarella en tomaten uit de oven

Aubergines met mozzarella en tomaten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Aubergines met mozzarella en tomaten uit de oven. Gegrilde aubergineplakken bedekt met mozzarella, ui, knoflook en tomatensaus. Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en bak in de oven tot het knapperig en goudbruin is. Buon Appetito!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aubergines met mozzarella en tomaten uit de oven op tafel.

  1. Snijd de aubergines in plakken van circa 1 cm dikte en bestrooi ze met wat zout. Laat in de koelkast het vocht eruit trekken (circa 1 uur) en giet dit eraf. Droog de aubergineplakken met keukenpapier af.
  2. Kook de tomaten even en ontvel ze, snijd ze in blokjes. Snijd de mozzarella in plakken en snijd de uien fijn.
  3. Bak de aubergineplakken in een (grill)-pan aan beide zijden lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  4. Bak de fijngesneden uien en knoflook in wat olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomaatstukjes en de oregano erbij en laat dit zachtjes doorkoken. Houdt dit apart tot gebruik.
  5. Bestrijk een ovenschaal met een beetje olijfolie en beleg de bodem met de aubergineplakken. Leg hierop een aantal plakken mozzarella en hierboven op de gestoofde tomaat. Kruid dit met versgemalen peper en zout. Herhaal deze werkwijze totdat alle ingrediënten verwerkt zijn.
  6. Bestrooi dit op het laatst met geraspte Parmezaanse kaas en bak deze taart in een voorverwarmde oven op 200°C in circa 30 minuten goudbruin en knapperig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Groente