Pittige oosterse perzikensalade

Pittige oosterse perzikensalade

Smulweb imageSmulweb

De pittige oosterse perzikensalade heeft een unieke smaak door de combinatie van sambal, ketjap en citroensap. Met de gemarineerde perziken en seroendeng is het een knapperige salade waar je zeker van zult genieten.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige oosterse perzikensalade op tafel.

  1. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in schijfjes.
  2. Roer een marinade van sambal, ketjap, citroensap en basterdsuiker. Schep de perzikenschijfjes door het sausje en laat dit ongeveer 30 minuten marineren. Roer af en toe.
  3. Was de sla en snijd deze in smalle reepjes. Laat de sla goed uitlekken en verdeel de reepjes over een platte schaal.
  4. Verdeel de gemarineerde perzikenschijfjes over de sla en bestrooi het geheel met seroendeng.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst